20 tot 30 minuten, Alle, avondeten, DOORDEWEEKS, geen dieetwensen, glutenvrij, Glutenvrij, ik kan niet kiezen, koolhydraat arm, lactosevrij, maakt me niet uit, maakt me niet uit, ik heb alle tijd, Melkvrij, soms, vaak, vegan, Vegetarisch, vers en lichtverteerbaar, voor diabetici en mensen met hypoglycaemie, zomer

Zwarte rijst noedels, sesam-salade en Japanse braadfilets

Posted by Dorien Beekveldt

Zomerse noedelsalade met zwarte rijst noedels van Terrasana. Op smaak gebracht met sesamolie, shoyu en verse koriander. Afgemaakt met een gebakken Japanse braadfilet.

Dit heb je nodig:

  • 1/4 spitskool
  • 2 tomaten
  • 1 puntpaprika
  • 2 handjes sugar snaps
  • 1/2 rode ui
  • Bosje verse koriander
  • 2 japanse tofu braadfilets
  • 170-250 gram zwarte rijstnoedels (Terrasana)
  • 1/2 eetlepel shoyu
  • 2 eetlepels milde olie
  • 1/2 eetlepel sesamolie
  • 1/2 eetlepel azijn
  • 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes

Zo maak je het:

1. Snij de steeltjes van de sugarsnaps en blancheer ze twee minuten. Spoel ze daarna af met koud water.

2. Kook de noedels volgens instructies, giet ze daarna af en roer 1 eetlepel olie door de noedels (anders gaan ze plakken).

3. Snij de spitskool in dunne reepjes. Was en snij de tomaten in blokjes. Was en ontdoe de puntpaprika van steel en zaadlijsten. Snij de paprika ook in dunne reepjes. Snij de rode ui in dunne halve ringen.

4. Hussel alle gesneden groenten door elkaar. Breng op smaak met de shoyu, olie, sesamolie, gesneden koriander en azijn.

5. Bak de braadfilets en snij ze in reepjes. Verdeel de noedels over de borden. Doe de salade en sugar snaps erbij. Serveer met wat sesamzaadjes.