20 tot 30 minuten, Alle, avondeten, Bereidingstijd, Dieetwens, DOORDEWEEKS, glutenvrij, ik kan niet kiezen, Ik kook..., koolhydraat arm, lunch, maakt me niet uit, Seizoensproducten, Smaken, soms, suikervrij, vaak, Vegetarisch, vers en lichtverteerbaar, voor diabetici en mensen met hypoglycaemie, zomer

Zomerse salade

Posted by Dorien Beekveldt

Zomerse salade van verse tuinbonen, erwten met feta, gerookte amandelen en munt.

Ingrediënten:

  • Goede hand verse gedopte tuinbonen
  • Klein handje gedopte doperwten
  • Half pakje feta
  • Handje gerookte amandelen
  • Eetlepel olijfolie
  • Sap van een halve citroen
  • Eventueel wat lente-uitjes in ringetjes
  • Handje verse munt blaadjes
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding:

Blancheer de tuinbonen 3 minuten en de doperwten 1 minuut. Als je ze uit het kokende water hebt gehaald, spoel dan zowel de tuinbonen als de erwten af met koud water. Haal het velletje van de tuinbonen af. Dat is even een werkje maar kan een toevoeging zijn aan je zen-meditatie-geduld-is-een-schone-zaak-oefening-van-de-dag.

Doe de bonen en erwten in een schaal. En vergeet de lente-uitjes niet als je dat lekker vindt. Kruimel de feta erover. Handje amandelen in de schaal. Munt erbij (hele blaadjes). Olijfolie en citroensap. Peper, zout? Eet smakelijk!