30 minuten tot een uur, Alle, geen dieetwensen, Gezond, glutenvrij, Glutenvrij, herfst, ik kan niet kiezen, koolhydraat arm, lactosevrij, maakt me niet uit, maakt me niet uit, ik heb alle tijd, Melkvrij, nooit, soms, SPECIAAL, taart, koekjes en andere zoetigheid, vaak, vegan, vers en lichtverteerbaar, winter

Yogi peperkoek: glutenvrij en vegan

Posted by Dorien Beekveldt

Deze week bij Ekodis een recept voor gezonde glutenvrije ontbijtkoek gemaakt van 100% boekweitmeel, een beetje oerzoet en een kopje zeer sterke yogi tea classic. Een simpel recept en als je een liefhebber bent van de smaak van boekweit is deze peperkoek zeker iets voor jou!

Dit heb je nodig:

  • 250 gram boekweitmeel
  • 250 ml sterke yogi tea classic (gezet van 2 a 3 zakjes)
  • 150-200 gram oerzoet
  • 2 theelepels natrium bicarbonaat
  • Snufje zout
  • Sap van een 1/4 citroen

Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180ºC.

Zorg ervoor dat je hele sterke thee trekt van minimaal 2 yogi tea classic zakjes. Laat dit afkoelen. Meng de boekweitmeel, oerzoet, bicarbonaat en zout met elkaar. Meng hier vervolgens de thee door. Voeg als laatste het citroensap toe.

Vet een cakeblik in met een beetje plantaardige olie of boter. Giet het beslag in de vorm. Bak de peperkoek 40-50 minuten.