Alle, Gezond, Melkvrij, Vegetarisch

Warm soepje van gepofte knoflook en pastinaak

Posted by Dorien Beekveldt

Dit heb je nodig:
2 bollen knoflook
3 pastinaken
1 liter groentenbouillon
2 salie blaadjes
1 el olijfolie

Zo maak je het:
Pof de (hele ongeschilde) knoflookbollen 30 minuten op 175 graden, tot ze zacht en zoet zijn. Laat iets afkoelen en pel de knoflook dan, tot je alleen de zachte tenen zonder velletje overhoudt.

Was en snij de pastinaken in stukken. Bak de stukken pastinaak een minuutje aan in de olijfolie. Voeg dan knoflook, salie en groentenbouillon toe. Breng aan de kook en zet het vuur dan zacht. Laat 20 minuutjes stoven, tot de pastinaak zacht is.

Haal de salie blaadjes uit de pan. Maak de soep dan glad met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper.