020 694 6327eko@ekodis.nl Open: maandag t/m vrijdag 8:00-19:00 uur | zaterdag 8:00-18:00 | zondag 10:00-18:00 uur

WALNOOT-ROZIJNENBROOD| met de makkelijkste broodtechniek. ooit.

Wie zet de blauwe kaas klaar?! Dit brood is heerlijk met een stukje kaas bij de borrel! Maar ook een dubbel bammetje met een lekkere laag boter ertussen smaakt ook zeker niet verkeerd.

Dit heb je nodig:

  • 500 gram gebuild tarwemeel
  • Zakje gist
  • 2 theelepels zout
  • 70 gram walnoten
  • 150 gram rozijnen
  • 2 eetlepels honing

Voor dit brood gebruik je een zeer foolproof en makkelijke broodmethode, al proef je daar helemaal niks van. Het enige wat je echt nodig hebt is een oven en een gietijzeren pan met deksel die in de oven kan.

Zo maak je het:
—Mix het meel met het zout en de gist in een grote kom. Los de honing op in het lauwe water. Voeg het water toe aan het meel en mix tot je geen klontjes meer hebt. Dek af met vershoudfolie en laat minimaal 12 en maximaal 18 uur in de koelkast staan.
—Na 12-18 uur heb je een zeer nat deeg dat bijna op een beslag lijkt. Vouw hier de noten en rozijnen kort doorheen (houd het deeg zo luchtig mogelijk)
—Verwarm de oven voor op 220ºC. Zorg dat je de gietijzeren pan mee voorverwarmt in de oven.
—Als de oven en pan zijn voorverwarmd: haal de pan uit de oven (pas op heel heet!!). Leg een vel bakpapier in de pan.
—Giet het deeg in de hete pan. Doe dan de deksel op de pan.
—Bak het brood een uur in de pan. Haal de pan dan uit de oven en het brood uit de pan. Pel er het bakpapier vanaf. Bak het brood nog 10 minuten na om een mooie knapperig korst te krijgen.

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.