Alle, Vegetarisch

Vegetarische snijbiet-burgers

Posted by Dorien Beekveldt

Weer eens iets anders dan een sojaburger! Heerlijk bij een salade en wat quinoa. Of op een broodje mee naar je werk.

Ingrediënten
(voor 4 burgers)
150 gram snijbiet
50 gram paneermeel
1 ei
Klein uitje, fijn gesnipperd
Teen knoflook, fijngesneden
1/2 theelepel chilivlokken
1/2 theelepel gemalen komijnzaad
Snufje zout

Olie om in te bakken

Bereiding
Was de snijbiet en snij het blad gedeelte los van de stengel. De stengels snij je in de lengte in dunne lange linten. Je kunt hier ook een dunschiller voor gebruiken. Leg alle bladeren dan op elkaar en rol ze op tot een sigaar. Snij deze nu in hele dunne ringetjes. Nu heb je dus ook dunne linten van het blad van de snijbiet. Zet dit even apart

Snipper het uitje en de knoflook en bak dit op een laag vuurtje glazig. Voeg de chili en komijn toe. Voeg dan de snijbiet toe en bak dit 5 minuutjes op een laag vuurtje met de deksel op de pan.

Haal dan de pan van het vuur. Laat de snijbiet iets afkoelen (met de deksel van de pan). Voeg dan de paneermeel en het ei toe. Roer alles goed door elkaar.

Verdeel het mengsel in vier delen en rol hier ballen van. De vier ballen druk je een beetje plat zodat je een ‘burger-vorm’ krijgt.

Bak de burgers in een lekker laagje olie in een koeken pan. Bak ze 2-3 minuutjes aan elke kant.