20 tot 30 minuten, Alle, avondeten, DOORDEWEEKS, geen dieetwensen, glutenvrij, herfst, ik kan niet kiezen, lactosevrij, maakt me niet uit, maakt me niet uit, ik heb alle tijd, Melkvrij, vaak, vegan, Vegetarisch, vers en lichtverteerbaar, zomer

VEGAN RISOTTO | met avocado en zeekraal

Posted by Dorien Beekveldt

Zeekraal is familie van quinoa en spinazie. Alle drie behoren ze tot de amaranten familie. Zeekraal groeit op de kleikwelders aan de rand van de zee en meer landinwaarts op sterk verzilte plaatsen. Kortarige zeekraal wordt ook wel ‘hanepoot’ genoemd. Het is de meest zouttolerante plant. Daarom is ‘ie zelf ook zo zout. Als je met zeekraal kookt hoef je dus nooit zout toe te voegen.

Dit heb je nodig

  • 200 gram risottorijst
  •  ui
  • 2 tenen knoflook
  • 50 gram zeekraal
  • 1 avocado
  • 0,75 l zoutarme groentebouillon
  • Sap en rasp van een 1/2e citroen
  • Glaasje droge witte wijn
  • Klont vegan margarine
  • Peper

Zo maak je het:
Was de zeekraal en snij de avocado in blokjes.

Zet een wok op middel-laag vuur. Snipper de ui en doe dit in de wok samen met de margarine. Bak tot de ui glazig is. Pers dan de knoflook uit over de ui. Voeg de rijst toe en roer deze door de pan. Voeg dan een lekkere scheut wijn toe en roer in de pan tot de rijst al de wijn heeft opgenomen. Zet een kookwekker op 20 minuten. Roer dan steeds kleine scheutjes bouillon tot de rijst. Blijf roeren en voeg pas weer meer vocht toe als de vorige scheut is opgenomen door de rijst.

Voeg de laatste 5 minuten de zeekraal toe. Als de rijst gaar is, voeg je de avocadoblokjes toe en breng je het geheel op smaak met citroensap, rasp en peper.