30 minuten tot een uur, Alle, geen dieetwensen, herfst, ik kan niet kiezen, lactosevrij, maakt me niet uit, maakt me niet uit, ik heb alle tijd, Melkvrij, out of the box: ik wil iets nieuws proberen, soms, SPECIAAL, Taart, taart, koekjes en andere zoetigheid, vaak, vegan, winter

Vegan chocoladetaart (met verstopte pompoen in de vulling!)

Posted by Dorien Beekveldt

Chocola + beetje gezond (of in ieder geval minder ongezond dan normaal) = toptaart! In plaats van room of boter bevat dit super gebak pompoen en verder, ja, chocola. De pompoen proef je er trouwens niet echt meer in terug, vooral als ‘ie een nachtje in de koelkast heeft gestaan.

Dit heb je nodig:

Korstdeeg:

  • 200 gram gebuild tarwemeel
  • 75 gram kokosolie
  • 50 gram oerzoet
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • Snufje zout
  • 6-7 eetlepels ijskoud water

Vulling:

  • 350 gram gekookte pompoen
  • 75 ml plantaardige melk
  • 1,5 eetlepel arrowroot
  • 90 gram oerzoet
  • 170 gram pure chocola
  • 2 theelepels vanillesuiker
  • Snufje zout

Evt eetlepel geraspte kokos of geschaafde amandelen om te garneren (of een paar blokjes gehakte witte chocola, dat is niet heel vegan maar wel heel lekker 😉

Zo maak je het:

Doe de bloem, oerzoet, zout en bakpoeder in je keukenmachine een laat deze even draaien om alles te mengen. Voeg dan de harde kokosolie toe. Voeg terwijl de machine draait één voor één de eetlepels koud water toe tot het deeg een bal vormt. Laat het deeg een half uur rusten in de koelkast. Bekleed er daarna een ingevette taartvorm mee door kleine plukjes deeg in de de vorm te drukken tot je een egale laag hebt. Bak de korst blind 15-20 minuten op 190ºC tot het deeg goudbruin is. Laat afkoelen.

Voor de vulling:
Hak de chocola in kleine stukjes. Doe de gekookte pompoen in de keukenmachine samen met de oerzoet, vanillesuiker en zout. Laat draaien tot je een gladde massa hebt.

Breng de melk met de arrowroot aan de kook in een pan. Voeg dan het pompoen-mengsel toe. Breng weer aan de kook, zet het vuur dan laag en laat 5 minuten pruttelen terwijl je blijft roeren. Haal de pan dan van het vuur en voeg de chocola toe aan het hete pompoen mengsel. Roer tot de chocola helemaal gesmolten is en giet dan in het gebakken korstdeeg in de taartvorm. Laat afkoelen en besprenkel dan evt met geraspte kokos of geschaafde amandelen. (Of, zoals op de foto, met wat witte chocola, alleen is dat dus een beetje valsspelen want niet vegan).