30 minuten tot een uur, Alle, geen dieetwensen, herfst, ik kan niet kiezen, lactosevrij, lente, maakt me niet uit, maakt me niet uit, ik heb alle tijd, Melkvrij, out of the box: ik wil iets nieuws proberen, SPECIAAL, suikervrij, Taart, taart, koekjes en andere zoetigheid, vaak, vegan, voor diabetici en mensen met hypoglycaemie, winter

VEGAN CHOCOLADETAART | met aquafaba mousse en dadel-pretzel korst

Posted by Dorien Beekveldt

Dit heb je nodig:

  • 100 gram pretzels
  • 5 medjool dadels
  • 100 gram chocola (niet te bitter)
  • 65 ml aquafaba (dat is het kookvocht dat in een pot/blik kikkererwten zit)
  • 1 eetlepels cacao
  • Drupje milde plantaardige olie

Zo maak je het:
Doe de pretzels in je keukenmachine en vermaal ze tot kruimels. Voeg de dadels toe (zonder pit) en laat de machine draaien tot je geen dadelstukjes meer ziet. Voeg dan eetlepel voor eetlepel water toe totdat het deeg aan elkaar blijft plakken als je het tussen duim en wijsvinger knijpt.

Vet een bakblik van 10x35cm (of een kleine ronde) in met een drupje olie. Druk dan het kruimeldeeg in de vorm tot je een gelijkmatige korst hebt. Zet apart.

Smelt de chocola au bain marie. Laat dan afkoelen tot kamertemperatuur.

Doe de aquafaba in een schone ruime kom. Zet dit 10 minuten in de vriezer. Dit verkort de opkloptijd. Klop het aqaufaba op met een elektrische mixer tot je de kom ondersteboven kan houden en het schuim er niet uitvalt. Schep er dan de gesmolten chocola en vervolgens de cacao doorheen.

Schep de mousse in de vorm en zet een uurtje in de koelkast om op te stijven.