Alle, Melkvrij, Taart

Vegan chocolade cake

Posted by Dorien Beekveldt

..gemaakt met tofu?! Op ‘t eerste idee leek het een beetje gek, maar deze cake is heel lekker geworden!

Dit heb je nodig:
120+50 gram pure chocola (niet te bitter!)
300 gram silken tofu
80 gram oerzoet
120 gram gebuild tarwemeel
3 eetlepels amandelmeel
2 eetlepels kokosolie
1 theelepel bakpoeder
Snufje zout
1 theelepel citroensap/azijn
Evt. 2 handjes gehakte walnoten/hazelnoten/rozijnen

Zo maak je het:
Hak de chocola in kleine stukjes. Smelt 120 gram chocola met de kokosolie langzaam op een laag vuur.

Meng de oerzoet en tofu in een beslagkom tot een egale massa. Giet de gesmolten chocola dan ook in de kom en meng.

Meng al het meel, bakpoeder en zout door elkaar en voeg toe aan chocolademengsel.

Voeg nu de rest van de gehakte chocola en eventueel de nootjes (dit is een aanrader!) toe en meng door het beslag. Voeg dan de citroensap of azijn toe (dit is om de bakpoeder te activeren). Roer alles goed door.

Doe het beslag in een ingevet cake bakblik. Bak de cake 30-40 minuten op 175 graden.