20 minuten of minder, Alle, DOORDEWEEKS, geen dieetwensen, Gezond, glutenvrij, ik kan niet kiezen, koolhydraat arm, lactosevrij, maakt me niet uit, meer dan een uur, Melkvrij, nooit, Snel klaar, soms, SPECIAAL, taart, koekjes en andere zoetigheid, toetje, vaak, vegan, vers en lichtverteerbaar, zomer

Vegan chai-lassi ijslollies

Posted by Dorien Beekveldt

Vorige week lieten we jullie de sojayoghurt verdubbel truc zien. Deze week een recept met soja-yoghurt: vegan chai lassi ijslollies. De verfrissende liefdesbaby van India’s meest befaamde drankjes: chai en lassi. Go spice! Go cool.

Dit heb je nodig:

  • 300 ml yogi chai (chai uit tetrapak)
  • 300 ml ongezoete sojayoghurt

Verder:
12 ijsvormpjes van 5 cl
12 kaneelstokjes om als ijslollie-stokjes te gebruiken en een stukje plastic folie
Je kunt natuurlijk ook de stokjes van de ijsvormpjes gebruiken (de laatste optie is handiger en zuiniger, maar wel minder mooi)

Zo maak je het:

Meng de chai en sojayoghurt en giet dit in de ijsvormpjes.

Als je kaneelstokjes gebruikt als ijsstokjes: span een stukje plasticfolie strak over de gevulde ijsvormpjes. Steek in het midden van elk vormpje een gaatje in de folie en zet hier vervolgens het kaneelstokje in. Zet minimaal 2 uur in de vriezer.

Pssst……
Je kunt ook je eigen chai maken door 2 eetlepels chai specerijenmix 20 minuten te koken in een halve liter water. Dit zeef je en dan meng je er 50-70 gram oerzoet of kokosbloesemwsuiker door.