Alle, avondeten, geen dieetwensen, Glutenvrij, glutenvrij, ik kan niet kiezen, koken voor gasten, koolhydraat arm, lactosevrij, lunch, maakt me niet uit, maakt me niet uit, ik heb alle tijd, meer dan een uur, Melkvrij, out of the box: ik wil iets nieuws proberen, soms, vaak, vegan, Vegetarisch, vers en lichtverteerbaar, winter, zomer

VEGAN CEVICHE | van koolrabi en knolselderij

Posted by Dorien Beekveldt

Voor 4 porties

Dit heb je nodig voor de marinade:

  • 2 bio limoenen
  • 1 duim gember
  • 1 knoflookteen
  • 1 rode peper
  • 4 takjes koriander
  • 1/2 tl zout
  • 1 tl suiker

Verder heb je nodig:

  • 200 gr knolselderij
  • 200 gr koolrabi
  • 5 eetlepel kokosmelk
  • Bosje verse koriander
  • 1/2 rode ui
  • 2 ijsklontjes

Zo maak je vegan ceviche:
Was een limoen en rasp hier de schil vanaf. Hou dit apart. Pers dan beide limoenen. Voeg hier de zout en suiker aan toe. Rasp de gember en knoflook. Snij de rode peper open, verwijder de pitjes en hak fijn. Snij de koriander fijn. Voeg alles toe aan de limoensap.

Schil de knolselderij en koolrabi en snij deze zo dun mogelijk. Het beste is om hier een mandoline en anders een kaasschaaf voor te gebruiken. Giet de marinade over de plakjes groente en hussel alles met je handen door elkaar. Laat dit een uurtje staan, terwijl je alles af en toe omschept.

Na een uurtje (of langer!) zijn de plakjes knolselderij zacht geworden en de koolrabi flexibel maar knapperig. Voeg dan de kokosmelk toe en roer dit door je vegan ceviche. Proef en breng eventueel op smaak met zout/gember/knoflook/koriander.

Snij de rode uit in hele fijne halve ringen. Je kunt hier ook weer de mandoline/kaasschaaf voor gebruiken. Doe de uiringen in een bakje koud water en voeg twee ijsklontjes toe. Laat drie minuten staan. Zo maak je de rauwe uien smaak iets milder.

Schep de ceviche op een mooie schaal of diep bord. Garneer met verse koriander, rode ui en de limoenrasp.