30 minuten tot een uur, Alle, avondeten, comfortfood, geen dieetwensen, Glutenvrij, glutenvrij, ik kan niet kiezen, koolhydraat arm, lactosevrij, lunch, maakt me niet uit, maakt me niet uit, ik heb alle tijd, soms, suikervrij, vaak, vegan, Vegetarisch, winter, zomer

VEGA SAMOSA’S | uit de oven

Posted by Dorien Beekveldt

Dit heb je nodig:

  • 1/4 spitskool
  • 2 aardappels
  • 1 ui
  • 150 gr doperwten (diepvries)
  • 200 gr tofu
  • 10 plakje bladerdeeg (evt glutenvrij/lactosevrij/vegan)
  • 1 tl komijnzaad
  • 1/2 tl chilivlokken
  • Olie om in te bakken

Voor de marinade:

  • 1 tl sambal badjak
  • 3 tl ketjap A
  • 1 el (zonnebloem)olie
  • 1 el geconcentreerde tomatenpuree

Zo maak je het:
—Mix de ingrediënten voor de marinade. Snij de tofu in kleine blokjes en roer de marinade door de tofu. Laat de tofu even staan.
—Schil de aardappelen en snij ze dan in kleine blokjes. Kook de aardappelblokjes in water met een snufje zout tot ze gaar zijn.
—Snipper de ui. Verwarm een scheutje olie in een wok. Doe hier de komijnzaadjes en chilivlokken bij. Voeg na een minuutje de ui toe. Bak deze glazig. Snij ondertussen de spitskool in fijne reepjes. Doe deze bij de ui. Roerbak de kool tot deze zacht is. Voeg dan de tofu en aardappel toe en roer alles door elkaar. Haal de pan van het vuur.
—Laat het bladerdeeg ontdooien. Schep een paar eetlepels kool/aardappel-mix op elk plakje bladerdeeg. Vouw het bladerdeeg dan dicht. Je kunt kiezen voor de appelflap- of rechthoek manier van vouwen. Druk het deeg dicht en leg de samosa’s op een met bakpapier belegde bakplaat. Druppel een beetje olie over de samosa’s.
—Bak de samosa’s 25 minuten op 200ºC