20 tot 30 minuten, Alle, avondeten, geen dieetwensen, ik kan niet kiezen, lactosevrij, maakt me niet uit, maakt me niet uit, ik heb alle tijd, mailing, Melkvrij, nooit, out of the box: ik wil iets nieuws proberen, soms, suikervrij, vaak, vegan, Vegetarisch, zomer

VEGA DAN DAN NOODLES| met shiitake

Posted by Dorien Beekveldt

Dit heb je nodig:

  • 250 gr verse shiitake
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gram kool (bijvoorbeeld palm-, chinese- of spitskool)
  • 200 gram volkeren noodles
  • Snufje chlivlokken
  • 2 el sojasaus
  • Olie om in te bakken
  • Evt 2 gekookte eitjes

Voor de saus:

  • 3 el tahin
  • 3 el sojasaus
  • 1 el geroosterde sesamolie
  • 1 el rijstazijn
  • 1 el chiliolie

Zo maak je het:
—Hak de shiitakes fijn tot ze ongeveer zo groot zijn als linzen. Dit kan gewoon met een mes, maar je bent sneller met een keukenmachine.
—Verwarm een scheutje olie in een wok. Voeg een snufje chilivlokken toe. Als de olie heet is voeg je de shiitake toe. Roerbak ze 10 minuten.
—Snipper het uitje en de knoflook fijn en voeg toe. Bak 2 minuten mee.
—Blus het geheel af met sojasaus en haal van het vuur.
—Kook de noodles volgens instructies.
—Roerbak of blancheer de kool kort. Breng op smaak met wat sojasaus, rijstazijn en/of sesamolie.
—Mix de ingrediënten voor de saus.
—Als de noodles gekookt zijn, giet je ze af en meng je er de saus doorheen. Voeg evt wat kookvocht van de noodles toe om het een smeuïg geheel te maken. Mix er vervolgens de shiitake doorheen. Proef en breng op smaak met peper en zout.
—Verdeel de noodles over twee borden. Verdeel ook de kool over de borden. Doe er de eitjes bij.