30 minuten tot een uur, Alle, avondeten, geen dieetwensen, ik kan niet kiezen, lunch, maakt me niet uit, maakt me niet uit, ik heb alle tijd, nooit, soms, vaak, Vegetarisch, vers en lichtverteerbaar, zomer

TOMAAT-SPINAZIE CLAFOUTIS | met feta

Posted by Dorien Beekveldt

Dit heb je nodig:

  • 450 gr diepvries spinazie
  • 250 gr cherry tomaatjes
  • Bosje verse basilicum
  • 4 eieren
  • 100 gr Griekse yoghurt
  • 150 gr feta
  • 40 gr bloem
  • Peper en zout

Zo maak je het:
Laat de spinazie ontdooien en knijp het vocht er uit. Als je weinig tijd hebt, kun je het ook opwarmen in de pan of magnetron.

Verwarm de oven voor op 200ºC. Verkreukel een vel bakpapier. Strijk het papier weer uit. Druk het papier nu in een taartvorm. Besprenkel met een beetje olijfolie. Doe dan spinazie in de vorm. Breng de spinazie op smaak met peper en zout. Verdeel er dan de tomaatjes en de basilicumblaadjes over.

Kluts de eieren in een beslagkom. Voeg de yoghurt, een goede snuf peper en zout toe en kluts weer. Voeg dan de bloem toe en meng dit tot een beslag zonder klontjes. Giet dit over de spinazie en tomaatjes. Als laatste kruimel je hier de feta overheen.

Bak de clafoutis 25 minuten op 200ºC.