20 minuten of minder, Alle, avondeten, geen dieetwensen, Glutenvrij, glutenvrij, ik kan niet kiezen, koken voor gasten, koolhydraat arm, lunch, maakt me niet uit, maakt me niet uit, ik heb alle tijd, nooit, Snel klaar, soms, suikervrij, vaak, Vegetarisch, vers en lichtverteerbaar, voor diabetici en mensen met hypoglycaemie, zomer

TOMAAT-GRANAATAPPEL-PUNTPAPRIKA SALADE| met buffelmozzarella en verse basilicum

Posted by Dorien Beekveldt

Dit heb je nodig:

  • 250 gram tomaten
  • 1 puntpaprika
  • 1/2e rode ui
  • 1/2e granaatappel
  • 1 buffel-mozzarella
  • 1 thl azijn
  • 2 eetl olijfolie
  • Handje verse basilicumblaadjes
  • Zout en peper

Zo maak je het:
—Pel de granaatappelzaadjes uit de granaatappel.
—Was de tomaten en snij deze in kleine blokjes die (ongeveer) zo groot zijn als de granaatappelpitjes.
—Was de puntpaprika, snij het groen weg en ontdoe van zaden en zaadlijsten. Snij de paprika in kleine blokjes (wederom: de maat van de granaatappelzaadjes).
—Snipper de ui heel fijn.
—Doe alle gesneden groenten bij elkaar, voeg azijn en olie toe en hussel. Breng op smaak met peper en zout.
—Verdeel de salade over 2 bordjes of schaaltjes. Leg op elke salade een halve mozzarella. Garneer deze met gesneden basilicumblaadjes, zout en peper.