20 tot 30 minuten, Alle, avondeten, geen dieetwensen, Glutenvrij, glutenvrij, ik kan niet kiezen, koken voor gasten, koolhydraat arm, lactosevrij, lunch, maakt me niet uit, maakt me niet uit, ik heb alle tijd, mailing, Melkvrij, nooit, soms, suikervrij, vaak, vegan, Vegetarisch, vers en lichtverteerbaar, voor diabetici en mensen met hypoglycaemie, zomer

THAISE BROCCOLI-SPINAZIE SOEP| met kokosmelk

Posted by Dorien Beekveldt

Dit heb je nodig:

  • 3 eetlepels Thaise currypasta
  • 200 ml kokosmelk
  • 750 ml groentebouillon
  • 1 broccoli
  • 125 gram verse spinazie
  • 1 grote bos verse koriander
  • 2 sjalotten
  • 1 el olijf- of zonnebloemolie

Garnering:
Gebakken uitjes

Zo maak je het:
—Roerbak de currypasta een minuutje in de olie, in een soeppan.
—Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
—Snij ondertussen de broccoli in roosjes en de stam in plakjes. Voeg deze toe aan de pan.
—Laat de broccoli 10 minuten rustig koken in de bouillon.
—Snipper ondertussen de sjalotten en snij de koriander fijn.
—Voeg dan de spinazie, de kokosmelk, de gesnipperde sjalotten en de helft van de fijngesneden koriander toe.
—Laat nog een minuutje op het vuur staan (zonder dat alles aan de kook komt).
—Maal alles tot een gladde soep met de staafmixer. Proef en breng op smaak met peper en zout.
—Garneer de kommen soep met verse koriander, wat verse spinazieblaadjes en gebakken uitjes.