Alle, Gezond, Glutenvrij

Superfood bonbons: carob-kokos-goji blokken

Posted by Dorien Beekveldt

Niets lekkerder dan lekkers waar je je niet schuldig over hoeft te voelen!

Ingrediënten
50 gram kokosolie
25 gram carobpoeder
25 gram melkpoeder (dit vind je in de ekodiswinkel bij de plantaardige en houdbare melk)
20 gram geraspte kokos
20 gram gojibessen
1 eetlepel maple siroop (of agave)
Klein snufje zout

Verder heb je een plastic ijsblokjesvorm nodig.

Bereiding
Als de carob- en melkpoeder klontjes hebben, kun je deze het beste even zeven voordat je het gebruikt.

Smelt de kokosolie au bain marie. Voeg de melkpoeder toe en roer tot je een egaal mengsel hebt. Voeg dan de carobpoeder, zout, gojibessen en geraspte kokos toe. Mix alles door elkaar. Voeg als laatste de maple siroop toe.

Verdeel het mengsel over de vakjes in de ijsblokjesvorm. Druk elk gevuld ‘vakje’ goed aan en kijk of je eventueel nog wat van het carobmengsel toe kan voegen. Zo krijg je straks mooie carob-kokos blokken.

Zet de vorm 10 minuutjes in de koelkast tot de blokken hard zijn geworden. Druk de blokken dan uit de vorm. Klaar ben je!

Bewaar de blokken wel in de koelkast want deze schatjes smelten snel..