20 tot 30 minuten, Alle, avondeten, DOORDEWEEKS, geen dieetwensen, Glutenvrij, glutenvrij, ik kan niet kiezen, koolhydraat arm, lactosevrij, lente, maakt me niet uit, maakt me niet uit, ik heb alle tijd, Melkvrij, out of the box: ik wil iets nieuws proberen, soms, vaak, vegan, Vegetarisch, voor diabetici en mensen met hypoglycaemie

Stamppotje van zoete aardappel, bloemkool, kastanje champignons en wortel

Posted by Dorien Beekveldt

Lekker vega stamppotje met een gekookt eitje of vegetarische worst. De knoflook en gember geven de stamp wat pit. Dat gaat heel goed samen met het zoete van de bataat!

Dit heb je nodig:

  • 1 grote bataat (of twee kleine)
  • 1 kleine bloemkool (of een halve grote)
  • 4 wortels
  • 4 sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 1/2 duim gember
  • 1 bakje kastanje champignons
  • 1 groente bouillonblokje
  • 1 ei per persoon
  • Olijfolie om in te bakken
  • Zwarte peper gemalen

Zo maak je het:
Snij de sjalotten in ringen en rasp de gember. Bak dit samen in olijfolie tot de sjalot goed glazig is. Pers er dan de knoflookteen over uit. Bak nog 2 minuutjes. Haal dan uit de koekenpan. Snij de champignons dan in plakjes en bak in de koekenpan tot al het vocht verdwenen is.

Schil ondertussen de bataat en snij in stukken. Was de wortels en snij in plakjes. Doe beiden in een pan met een laagje water (ongeveer 2 vingerkootjes diep) en het bouillonblokje. Doe een deksel op de pan en laat gaarkoken/stomen. Giet daarna de helft van het vocht af. Kook ondertussen de bloemkool in roosjes gaar en ook de eieren zoals je zelf lekker vindt.

Doe de gekookte bloemkool, sjalotten en champignons bij de bataat en wortel. Stamp alles door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de stamppot lekker heet!