20 tot 30 minuten, Alle, avondeten, comfortfood, DOORDEWEEKS, geen dieetwensen, glutenvrij, ik kan niet kiezen, koolhydraat arm, maakt me niet uit, maakt me niet uit, ik heb alle tijd, nooit, out of the box: ik wil iets nieuws proberen, soms, vaak, Vegetarisch, voor diabetici en mensen met hypoglycaemie, winter

Stamppot boerenkool, maar dan anders!

Posted by Dorien Beekveldt

Een klassiek Hollands recept in een Mediteraans jasje. Ook voor mensen die denken dat ze niet van boerenkool houden: de spicy shoarmamix gaat super goed samen met ‘kolig’ smaakje van de boerenkool.

Dit heb je nodig:

  • 200 gram boerenkool
  • 2 kleine bataten
  • 2 rode uitjes
  • Handje kalamata olijven
  • 3 theelepels shoarmakruiden (het Blauwe Huis)
  • 75 gr feta kaas, in blokjes
  • Klontje boter om in te bakken

Zo maak je het:
Schil de uien en snij in halve ringen. Doe het klontje boter in de pan en voeg de uienringen en shoarmakruiden toe. Bak de uitjes glazig op middelhoog vuur. Schil ondertussen de bataat en snij in blokjes. Was de boerenkool en snij in reepjes. Voeg de bataat toe aan de uitjes en schep om. Giet dan zoveel water in de pan dat de bataat net niet onder staat. Voeg een snufje zout toe. Leg hier de gesneden boerenkool op en doe een deksel op de pan. Breng het water aan de kook en laat het geheel 20 minuten koken. Haal de laatste paar minuten de deksel van de pan en check of de bataat gaar is. Als alles gaar is, ga je er met een stamper doorheen en voeg je de olijven en de feta kaas bij. Eet dit stamppotje goed heet.