020 694 6327eko@ekodis.nl Open: maandag t/m vrijdag 8:00-19:00 uur | zaterdag 8:00-18:00 | zondag 10:00-18:00 uur

SKORDALIA| griekse aardappelpuree met olijfolie en knoflook

Voor 2-3 porties

Dit heb je nodig:

  • 500 gram kruimige aardappelen
  • 100 ml koud- geslingerde olijfolie
  • 20 ml witte wijnazijn
  • 3 tenen knoflook
  • Peper en zout

Verder:

  • 1 vegaburger per persoon
  • 250 gr sperziebonen per persoon

Zo maak je het:
—Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Doe ze in een pan met koud water en voeg een snuf zout toe. Zorg dat de aardappelen half onder water staan. Doe de deksel op de pan. Breng aan de kook en kook de aardappelen 15-20 minuten tot ze gaar zijn.

—Dop de sperziebonen en stoom ze 10-12 minuten.

—Bak de vegaburgers op een rustig vuurtje.

—Doe de olijfolie, azijn en knoflook in een (kleine) blender. Als je die niet hebt, gebruik dan een maatbeker en een staafmixer. Mix alles tot de knoflook helemaal fijn is.

—Giet de aardappels af als ze gaar zijn. Voeg het knoflookmengsel toe en stamp tot je een mooie puree hebt.

—Zorg dat je de puree lekker heet serveert, samen met een burger en sperziebonen. Je kunt de sperziebonen trouwens een beetje op smaak brengen met een drupje knoflook-olijfolie.

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.