20 minuten of minder, Alle, avondeten, DOORDEWEEKS, geen dieetwensen, glutenvrij, Glutenvrij, koolhydraat arm, lunch, maakt me niet uit, nooit, soms, suikervrij, vaak, Vegetarisch, vers en lichtverteerbaar, voor diabetici en mensen met hypoglycaemie, zomer

Simpele salade met nectarine en geitenkaas

Posted by Dorien Beekveldt

Deze is om je even uit het bekende salade patroon – van sla, komkommer, tomaat en paprika – te halen. Maar dan zonder in het andere gastronomische uiterste te schieten. Je hoeft voor dit recept dus niet stad en land af te struinen voor gepekelde lychees, een onuitspreekbare tomatensoort en/of baby courgettetjes.

Gebaseerd op de kracht van nectarine+verse basilicum (=de bom), maar dan een beetje uitgebreid met rucola of ander groen, tomaten en je favoriete chevre. Voor dramatisch culinair effect: flikker de boel niet samen in de eerste de beste glazen kom die vooraan in je keukenkastje staat, maar leg laag voor laag op een groot bord.

Ingrediënten

  • 1 nectarine
  • 3 tomaten
  • Handje (gemengde) sla of rucola
  • Handje verse basilicumblaadjes
  • Een stukje verse geitenkaas (of als je meer van de parmezaan bent, doe dat dan)
  • Olijfolie
  • Balsamico azijn
  • Zout&peper

Bereiding
Snijd de tomaten in dunne plakjes, verwijder het groen en leg op een saladebord. Snijd de nectarine in twee, verwijder de pit en snijd de helften in dunne plakjes. Leg deze over de laag tomaten op het bord. Strooi hier het handje sla of rucola overheen, en daarover de basilicum. Brokkel nu de verse geitenkaas over het geheel (of schaaf de parmezaan). Sprenkel olijfolie, balsamico azijn, peper en zout over de salade.