20 minuten of minder, Alle, avondeten, Bereidingstijd, Dieetwens, DOORDEWEEKS, geen dieetwensen, glutenvrij, herfst, ik kan niet kiezen, Ik kook..., koolhydraat arm, lente, lunch, maakt me niet uit, maakt me niet uit, ik heb alle tijd, nooit, Seizoensproducten, Smaken, Snel klaar, soms, vaak, vers en lichtverteerbaar, voor diabetici en mensen met hypoglycaemie, winter, zomer

Simpele bietensalade met yoghurt-wasabidressing

Posted by Dorien Beekveldt

Bietjes uit een pakje. Wel een beetje lui. Maar ook best oké. Voor kant-en-klaar. Vooral met een lekker sausie. En dat is dit. Hop hop eet smakelijk!

Ingrediënten:

  • Pakje voorgekookte bietjes
  • 4 eetlepels yoghurt (gewone is ook goed, maar sojayoghurt is in dit geval lekkerder)
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 1 eetlepel wasabi
  • 1 eetlepel (rijst)azijn
  • Verse bieslook of lente-uitje
  • Peper & zout

E.v.t. een handje rucola en een schepje sesamzaadjes

Bereiding:

Snijd de bietjes in partjes en doe ze in een schaal. Snijd de bieslook of lente-ui in ringetjes en doe het bij de bietjes. Voeg de rest van de ingrediënten toe. Even husselen en klaar is kees.