20 tot 30 minuten, Alle, avondeten, DOORDEWEEKS, geen dieetwensen, glutenvrij, Glutenvrij, ik kan niet kiezen, koolhydraat arm, lactosevrij, maakt me niet uit, maakt me niet uit, ik heb alle tijd, nooit, soms, vaak, vegan, Vegetarisch, vers en lichtverteerbaar, voor diabetici en mensen met hypoglycaemie, zomer

RATATOUILLE | uit de oven

Posted by Dorien Beekveldt

Lekker zomers recept dat je makkelijk van te voren kunt maken en meeneemt naar het park. Of maak het als voor bij een bbq.

Dit heb je nodig:

  • 1 rode ui
  • 1 gele ui
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 2 puntpaprika’s
  • Trosje tomaten
  • Paar tenen knoflook
  • Hand walnoten
  • Parmezaanse kaas
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels
  • Balsamico azijn
  • Grof zeezout
  • Evt verse kruiden zoals basilicum, tijm of peterselie

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200ºC. Haal de bakplaat uit de oven en leg er een vel bakpapier op. Ontdoe de uien van hun schilletje en snij ze in dikke ringen. Was de courgette en aubergine en snij de stelen er af. Snij ze allebei eerst in de lengte doormidden en dan in halve plakken. Was en snij de puntpaprika’s in dikke ringen. Ontdoe deze van de pitjes en gooi de groene steeltjes weg. Was de tomaten.

Leg alle groenten op de bakplaat en bespreken met olie en balsamico azijn. Doe de tenen knoflook erbij en sprenkel grof zeezout over alles. Bak de groenten een half uur in de oven.

Laat de groenten iets afkoelen en rasp er dan Parmezaanse kaas over. Maak af met de walnoten en verse kruiden. Serveer met sneetjes brood, couscous, pasta of bulgur.