020 694 6327eko@ekodis.nl Open: maandag t/m vrijdag 8:00-19:00 uur | zaterdag 8:00-18:00 | zondag 10:00-18:00 uur

Raita van zoete aardappel

Nadat het Ekodis Kampeer Kookboekje bij de drukker lag, was het tijd voor een beetje vakantie. Na meer dan een jaar non-stop elke week twee nieuwe recepten te hebben geproduceerd, mocht ik een maand lang culinair lanterfanten. Een welkome afwisseling.

In het begin genoot ik voornamelijk van het niet koken: pizza/sushi bestellen en/of vriendlief de keuken in navigeren. Maar na enkele avonden opgezette buik van gesmolten kaas op deeg overdaad plus een dappere poging van de-keuken-in-genavigeerd-vriendje tot een creatie van origineel recept (wat resulteerde in sushi van couscous met blauwe kaas en kleine blokjes wortel) (erg origineel maar niet erg lekker) vloeide ik moeiteloos door in de volgende fase van mijn vakantie, de radio 10 gold variant op eigen culinair repertoire: alle gerechten die ik ofwel uit mijn hoofd wist ofwel vaag herinnerde als erg geslaagd passeerden de revue. En toen we voor de zoveelste maal het befaamde (al zeg ik het zelf..) kokos-chocolade-toetje weg lepelden en ik tot drie keer toe de kidneybonensalade had gemaakt en we alwéér spirulinanoedels aten, begon ik eindelijk weer behoefte te hebben aan nieuwe smaken.

Een van de eerste probeersels was deze raita van zoete aardappel. Lekker op je boterham, als dipje bij het borreluur of als sausje bij het avondeten (bijvoorbeeld erg lekker in wraps!).

Ingrediënten

  • 250 gram gekookte zoete aardappel
  • 1 theelepel curcuma
  • 3 theelepels kerriepoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel cayennepeper (optioneel, want misschien is je kerriepoeder al pittig genoeg)
  • 125 gram (griekse en anders volle) yoghurt

Bereiding

Schil de gekookte zoete aardappel en prak deze tot een egale moes. Voeg dan de specerijen toe en als laatste de yoghurt.

Recommended Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.