20 tot 30 minuten, Alle, comfortfood, DOORDEWEEKS, geen dieetwensen, glutenvrij, Glutenvrij, ik kan niet kiezen, maakt me niet uit, maakt me niet uit, ik heb alle tijd, nooit, soms, SPECIAAL, Taart, taart, koekjes en andere zoetigheid, toetje, vaak, zomer

Pruimen Clafoutis: heerlijk zomers gebak

Posted by Dorien Beekveldt

Het beslag voor deze lekkere clafoutis is met amandelmeel (dus glutenvrij) en gezoet met oerzoet. De volle, bijna frangipane-achtige smaak van het beslag gaat heel goed samen met het zuurtje van de pruimen. Gebruik een leuke mix van verschillende pruimensoorten zoals gele en paarse pruimpjes en reine claudes.

Dit heb je nodig:

  • 700 gr gemengde pruimen (zoals reine claude, gele en paarse pruimen)
  • 100 gram amandelmeel
  • 100 gram oerzoet
  • 2 eieren
  • 25 cl volle melk
  • 60 gram boter
  • 1/2 theelepel citroenrasp
  • Snufje zout
  • Zakje vanillesuiker

Zo maak je het:

Verwarm je oven voor op 200ºC.

Kluts de eieren met de melk en oerzoet. Voeg amandelmeel, citroenrasp, vanillesuiker en zout toe. Smelt de boter, voeg toe en kluts door het beslag.

Giet het beslag in een ingevette ovenschotel of taartvorm (gebruik geen springvorm, daar is het beslag te dun voor).

Was, halveer en ontpit de pruimen. Leg ze op het beslag met het schilletje naar beneden.

Bak de clafoutis 35 minuten. Serveer lauw.