20 minuten of minder, Alle, DOORDEWEEKS, geen dieetwensen, glutenvrij, ik kan niet kiezen, koolhydraat arm, lactosevrij, maakt me niet uit, nooit, out of the box: ik wil iets nieuws proberen, Snel klaar, soms, toetje, vaak, vegan, voor diabetici en mensen met hypoglycaemie

Party all the time chocoladepudding van amandelmelk

Posted by Dorien Beekveldt

Party all the time omdat het zo makkelijk te maken is. Party all the time zonder gelatine of andere dubieuze zaken. Party all the time met wat disco sprinkels. Ik kan niet anders zeggen dan een ideaal en feestelijk toetje om in een handomdraai op tafel te zetten.  

Ingrediënten
(voor twee puddinkjes)

  • 200 ml amandelmelk
  • 2-3 stukjes chocola, bitterzwart als je van bitterzwart houdt of melkchocolade als je van melkchocolade houdt
  • 1 eetlepel carobpoeder (optioneel, maar geeft wel een zachtere textuur aan het eindresultaat)
  • 2 gram agar agar poeder

2 papieren bekertjes (die je daarna weggooit)

Bereiding
Verwarm in de amandelmelk op een laag vuur in een steelpannetje. Voeg de chocola toe en roer totdat de chocola gesmolten is. Voeg de carobpoeder toe en agar agar toe en breng het geheel aan de kook. Laat twee minuten koken maar blijf roeren.

Haal het pannetje dan van het vuur. Roer nog een keer goed door (laat zeggen, vijf keer een rondje door de pan met een garde). Verdeel het mengsel dan over de twee papieren bekers. Laat afkoelen. Zet de bekertjes dan in de koelkast om op te laten stijven.

Als de puddinkjes opgesteven zijn (na een uurtje) knip je de bekertjes open en kan je het puddinkje er af halen. Sprenkel er wat disco’s over en het feest kan beginnen.