30 minuten tot een uur, avondeten, Bereidingstijd, geen dieetwensen, glutenvrij, Glutenvrij, herfst, ik kan niet kiezen, koken voor gasten, koolhydraat arm, lactosevrij, maakt me niet uit, maakt me niet uit, ik heb alle tijd, nooit, out of the box: ik wil iets nieuws proberen, soms, suikervrij, vaak, vegan, Vegetarisch, voor diabetici en mensen met hypoglycaemie

MISR WAT | vegetarische Ethiopische linzenstoof

Posted by Dorien Beekveldt

voor vier personen

Dit heb je nodig:

  • 200 gr ongekookte groene linzen
  • 1 laurierblad
  • 4 el olijfolie
  • 1 rode ui
  • 4 knoflooktenen
  • 1 tl geraspte verse gember
  • 2 el berbere kruidenmix
  • 1 bouillonblokje
  • 500 ml water
  • 1 limoen
  • 2-3 zoete aardappelen
  • Verse koriander

Zo maak je het:
Was ze linzen. Kook ze in 30 minuten al dente, samen met een snufje zout en het laurierblad.

Snipper de rode ui en hak de knoflook fijn. Fruit deze samen met de gember in de olijfolie op een mild vuurtje tot de ui glazig is. Voeg dan de linzen toe, de berbere kruidenmix, het bouillonblokje en het water. Breng aan de kook en zet het vuur dan laag. Laat 15 minuten sudderen.

Schil ondertussen de zoete aardappels, snij in stukken en kook ze gaar. Hak de verse koriander grof.

Garneer de misr wat met zoete aardappel, limoensap en verse koriander.