Alle, comfortfood, geen dieetwensen, ik kan niet kiezen, lactosevrij, lente, maakt me niet uit, maakt me niet uit, ik heb alle tijd, meer dan een uur, Melkvrij, nooit, soms, Taart, taart, koekjes en andere zoetigheid, toetje, vaak, winter

MAKKELIJKE SINAASAPPEL-OLIJFOLIE CAKE | met honing

Posted by Dorien Beekveldt

Dit heb je nodig:

  • 3 sinaasappels
  • 3 eieren
  • 100 gr rietsuiker
  • 1 vanillestokje
  • 10 cl olijfolie
  • 325 gr zelfrijzend bakmeel
  • Snufje zout
  • 50 gr honing

Zo maak je het:
—Verwarm de oven voor op 180ºC.
—Klop de eieren, suiker en het merg van de vanille samen schuimig.
—Rasp de schil van 2 sinaasappels, pers ze uit en voeg de rasp en het sap toe.
—Voeg dan, terwijl je blijft kloppen, de olijfolie toe.
—Voeg als laatste de bakmeel en het snufje zout toe. Roer dit rustig tot een egaal beslag zonder klontjes.
—Vet een bakblik in met wat olijfolie. Giet het beslag er in. Bak de cake 50 minuten.
—Als de cake is afgekoeld, leg je ‘m ondersteboven. Prik gaatjes in de onderkant met een satéprikkertje.
—Doe de honing en het sap en rasp van één sinaasappel in een steelpannetje en verwarm. Als de honing in het sap is opgelost, sprenkel je het over de onderkant van de cake. Laat de cake nog even ondersteboven liggen om de honing er in te laten trekken.