20 minuten of minder, Alle, avondeten, DOORDEWEEKS, geen dieetwensen, glutenvrij, Glutenvrij, herfst, ik kan niet kiezen, koolhydraat arm, lente, lunch, maakt me niet uit, maakt me niet uit, ik heb alle tijd, nooit, soms, suikervrij, vaak, Vegetarisch, vers en lichtverteerbaar, voor diabetici en mensen met hypoglycaemie, zomer

LINZEN TABOULEH | met verse munt, peterselie en feta

Posted by Dorien Beekveldt

Dit heb je nodig:

  • 200 gram cherry tomaten
  • Halve komkommer
  • 1 bosje platte peterselie
  • 1 bosje verse munt
  • 1/2e citroen
  • 100 gram feta
  • 1 blik linzen (a 400 gram)
  • Olijfolie, peper en zout

Zo maak je het:
Stort de linzen in een vergiet, spoel ze goed om en laat uitlekken.

Was de tomaatjes en snij in kwarten. Was de komkommer, snij in de lengte twee keer doormidden. Snij de zaadlijsten er uit (gooi ze niet weg maar eet ze op!). Snij dan in stukjes van 1 cm. Hak de peterselie en munt.

Doe alles in een saladekom en schep door elkaar. Verkruimel de feta door de salade. Breng op smaak met citroensap, wat citroenrasp (als je dat lekker vindt), olijfolie, peper en zout.