020 694 6327eko@ekodis.nl Open: maandag t/m vrijdag 8:00-19:00 uur | zaterdag 8:00-18:00 | zondag 10:00-18:00 uur

LINZEN POLENTA KOFTE| als tapas of als bijgerecht

  • Dit heb je nodig:
  • 125 gram rode linzen
  • 75 gram polenta
  • 1 bouillonblokje
  • 1 uitje
  • 1 teen knoflook
  • 1 thl komijnzaadjes
  • 3 thl harissa
  • 4 eetlepels geconcentreerde tomatenpuree
  • 2 el olijfolie
  • 3 eetlepels peterselie

Zo maak je het:
Breng 1 liter water aan de kook met het bouillonblokje. Voeg de linzen en polenta toe. Zet het vuur laag en laat 20 minuten pruttelen terwijl je af en toe roert.

Snij het uitje en de knoflook heel fijn. Doe de olie in een grote koekenpan en voeg de komijn zaadjes toe. Als ze gaan geuren, voeg je de ui en knoflook toe. Fruit deze drie minuten en voeg dan de harissa en tomatenpuree toe. Zet het vuur iets lager. Fruit het mengsel 10 minuutjes terwijl je vaak omroert.

Als de linzen gaar zijn voeg je de puree toe aan de koekenpan. Meng alles goed door elkaar. Blijf de puree bakken en roeren tot deze een dikke pasta wordt. Je kunt deze zo serveren, of af laten koelen en balletjes van draaien.

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.