30 minuten tot een uur, Alle, avondeten, geen dieetwensen, Glutenvrij, glutenvrij, ik kan niet kiezen, koolhydraat arm, lactosevrij, maakt me niet uit, maakt me niet uit, ik heb alle tijd, Melkvrij, out of the box: ik wil iets nieuws proberen, soms, vaak, vegan

LINZEN POLENTA KOFTE| als tapas of als bijgerecht

Posted by Dorien Beekveldt
  • Dit heb je nodig:
  • 125 gram rode linzen
  • 75 gram polenta
  • 1 bouillonblokje
  • 1 uitje
  • 1 teen knoflook
  • 1 thl komijnzaadjes
  • 3 thl harissa
  • 4 eetlepels geconcentreerde tomatenpuree
  • 2 el olijfolie
  • 3 eetlepels peterselie

Zo maak je het:
Breng 1 liter water aan de kook met het bouillonblokje. Voeg de linzen en polenta toe. Zet het vuur laag en laat 20 minuten pruttelen terwijl je af en toe roert.

Snij het uitje en de knoflook heel fijn. Doe de olie in een grote koekenpan en voeg de komijn zaadjes toe. Als ze gaan geuren, voeg je de ui en knoflook toe. Fruit deze drie minuten en voeg dan de harissa en tomatenpuree toe. Zet het vuur iets lager. Fruit het mengsel 10 minuutjes terwijl je vaak omroert.

Als de linzen gaar zijn voeg je de puree toe aan de koekenpan. Meng alles goed door elkaar. Blijf de puree bakken en roeren tot deze een dikke pasta wordt. Je kunt deze zo serveren, of af laten koelen en balletjes van draaien.