30 minuten tot een uur, Alle, comfortfood, geen dieetwensen, herfst, ik kan niet kiezen, maakt me niet uit, maakt me niet uit, ik heb alle tijd, soms, Taart, taart, koekjes en andere zoetigheid, toetje, vaak

LIMOEN-BLAUWE BES KWARKCAKE | lekker!

Posted by Dorien Beekveldt

Dit heb je nodig:

  • 250 gr volle kwark
  • 100 gr suiker
  • 3 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 limoen (rasp en sap)
  • 250 gr bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • Snufje zout
  • 2 handjes bosbessen
  • 60 gr poedersuiker
  • 1 el kwark
  • 1/2 el limoensap
  • 1 klontje boter

Zo maak je het:
—Verwarm de oven voor op 170ºC.
—Vet een cake bakblik ruim in met een klontje boter.
—Meng de kwark, met de suiker, eieren en vanillesuiker.
—Rasp de schil van de limoen. Doe de helft bij het beslag. De andere helft hou je apart.
—Pers de limoen dan uit. Hou een halve eetlepel apart. De rest doe je bij het beslag.
—Meng in een andere kom de bloem, zout en bakingpowder. Zeef dit dan door de ei-suikermix.
—Voeg als laatste een handje blauwe bessen toe en roer deze door het beslag.
—Doe het beslag in een cakeblik.
—Bak de cake 45-50 minuten en laat afkoelen.
—Meng de poedersuiker met de kwark en limoensap.
—Als de cake is afgekoeld: giet/smeer het glazuur over de cake. Maak af met de limoenrasp en een handje blauwe bessen.