30 minuten tot een uur, Alle, avondeten, geen dieetwensen, glutenvrij, Glutenvrij, ik kan niet kiezen, lactosevrij, lente, maakt me niet uit, maakt me niet uit, ik heb alle tijd, Melkvrij, nooit, out of the box: ik wil iets nieuws proberen, soms, suikervrij, vaak, vegan, Vegetarisch

LIFEHACK | rijst- en groenteschotel uit de oven

Posted by Dorien Beekveldt

Wist je dat het heel makkelijk is om rijst in de oven te koken? Gooi er gelijk wat groente, tofu en kokosmelk bij en je heb een super lekker en makkelijk maal!

Dit heb je nodig:

  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 bataat
  • 1/4 spitskool
  • 2 puntpaprika’s
  • 3 tenen knoflook
  • 1 pakje gerookte tofu
  • Verse munt & basilicum
  • Snufje chilivlokken
  • 300 gram jasmijnrijst
  • 1 blik kokosmelk (400 ml)
  • 400 ml hete groentebouillon

Zo maak je het:
—Leg het blik kokosmelk 10 minuten in een kom heet water. Hierdoor zul je ‘m straks makkelijker kunnen gieten.
—Schil de bataat en snij in blokjes van 1x1cm. Was de rest van de groente. Snij deze groenten en de tofu in blokjes van 2x2cm. Besprenkel alle blokjes licht met zout.
—Spoel de rijst tot het spoelwater helder kleurt. Doe de rijst dan onderin de ovenschotel. Hak 7 munt- en 7 basilicumblaadjes. Sprenkel deze over de rijst. Giet de bouillon over de rijst.
—Verdeel dan alle groenteblokjes en tofu over de rijst.
—Schud het blik kokosmelk en open het. Pers de tenen knoflook uit in het blik. Voeg ook zout en chili naar smaak toe. Je kunt evt ook andere curry-specerijen toevoegen. Roer alles door de kokosmelk. Giet de melk dan over de groente.
—Verwarm de oven op 180ºC en bak 40 minuten. Als de bovenste groenteblokjes te snel gaar worden, dek dan af met aluminium folie.
—Garneer met verse munt en basilicum.