20 tot 30 minuten, Alle, avondeten, DOORDEWEEKS, geen dieetwensen, glutenvrij, ik kan niet kiezen, koolhydraat arm, lactosevrij, lente, lunch, maakt me niet uit, maakt me niet uit, ik heb alle tijd, nooit, soms, suikervrij, vaak, vegan, Vegetarisch, vers en lichtverteerbaar, voor diabetici en mensen met hypoglycaemie

Lentesoep van doperwtjes en rucola

Posted by Dorien Beekveldt

Niets zo fijn als een simpel gezond recept waarbij je in 20 minuten klaar bent en ook nog eens een verfijnde smaak te pakken hebt. De zachte zoete smaak van doperwten en de pittige smaak van rucola, maken samen een frisse elegante soep.

Ingrediënten

  • Bosje lenteui, in ringen sneden
  • 2 teentjes knoflook, in dunne plakjes gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 75 cl groentebouillon
  • 450 gram erwten, diepvries of vers
  • 125 gram rucola, iets fijngesneden
  • Zwarte peper
  • Evt sojaroom of crème fraiche

Bereiding
Bak de lente ui met de knoflook in de olijfolie op een middelhoog vuur tot de ui zacht is. Voeg dan de groente bouillon toe en breng rustig aan de kook. Voeg de erwten toe en laat 15 minuten zachtjes koken. Voeg de fijngesneden rucola toe en laat nog 2 minuten zachtjes borrelen.

Haal de pan van het vuur en maak de soep glad met een staafmixer. Probeer de erwten zo veel mogelijk fijn te malen, want dat is veel lekkerder. Proef en breng op smaak met versgemalen zwarte peper.