Alle, comfortfood, geen dieetwensen, herfst, ik kan niet kiezen, Koekjes, maakt me niet uit, maakt me niet uit, ik heb alle tijd, meer dan een uur, Melkvrij, soms, taart, koekjes en andere zoetigheid, vaak, winter

LEBKUCHEN | gezoet met honing en dadels

Posted by Dorien Beekveldt

Dit heb je nodig:

  • 225 gr gebuild meel
  • 3 tl speculaaskruiden
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • Snufje zout
  • 100 gr geroosterde amandelen
  • 200 gr gemengde noten, geroosterd
  • Schil van 1 citroen
  • Schil van een 1/2 sinaasappel
  • 55 gr stemgember
  • 80 gr dadels, ontpit
  • 100 gr honing
  • 3 eieren

Zo maak je het:
—Meng het meel met de speculaaskruiden, bakpoeder en het snufje zout in een kom.
—Doe de noten in een keukenmachine en maal ze tot je een grof meel hebt.
—Was de citroen en sinaasappel en rasp de schil er van af.
—De de rasp bij de noten. Voeg ook de stemgember en de dadels toe. Maal weer tot je een soort kruimeldeeg structuur krijgt.
—Kluts de eieren met de honing in een aparte kom. Voeg je notendeeg toe en mix tot je een consistent deeg hebt. Voeg hier dan het meel aan toe.
—Dek het deeg af en laat dit minimaal één nacht, maar liever drie nachten, rusten in de koelkast.

—Verwarm de oven voor op 165ºC
—Maak bolletjes ter grootte van een walnoot (ongeveer 30gr). Druk deze plat op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Bestrijk evt licht met een geklust eitje.
—Bak de lebkuchen 13-15 minuten
—Als je ze in een luchtdichte doos/blik bewaart, blijven ze lang goed!