20 minuten of minder, Alle, geen dieetwensen, Gezond, glutenvrij, herfst, ik kan niet kiezen, koken voor gasten, koolhydraat arm, maakt me niet uit, nooit, soms, SPECIAAL, suikervrij, vaak, Vegetarisch, vers en lichtverteerbaar, voor diabetici en mensen met hypoglycaemie, zomer

Komkommer kuipjes

Posted by Dorien Beekveldt

Een simpel en gezond borrelhapje, geserveerd in een kuipje van komkommer. Het uithollen van de komkommer gaat makkelijk met een aardappelschilmesje en een lepeltje. Je kunt ook een appelboor gebruiken.

Ingrediënten
(voor 6-8 kuipjes)

  • 1 komkommer
  • 6-8 cherry tomaatjes
  • 10 zwarte olijven
  • Halve kleine rode ui
  • 75 gram feta
  • 1 theelepel oregano
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Vers gemalen peper

Bereiding
Was de komkommer, schil hem helemaal of gedeeltelijk (voor streep-effect: laat steeds een reep schil zitten, tussen de repen schil die je wel verwijderd) en snij de kontjes eraf. Snij de komkommer dan in dikke plakken van ongeveer twee (wijs)vingerkootjes. Zet ze op hun platte kant. Om een komkommerstuk uit te hollen snij je het zaad gedeelte met een paar millimeter van het hardere vruchtvlees los met een aardappelschilmesje. Vervolgens kun je her er uit lepelen. Je kunt hiervoor ook een appelboor gebruiken. Zorg er wel voor dat je niet te diep snijdt: er moet nog een bodem van vruchtvlees onder in het ‘kuipje’ blijven zitten. Anders valt je salade er straks uit. Doe dit bij alle stukken komkommer.

Maak dan de vulling door de cherrytomaatjes en olijven fijn te snijden, de halve rode ui heel fijn te snipperen, de feta fijn te brokkelen en dit allemaal te mengen. Voor het eetgemak is het prettig om alles echt fijn te snijden. Breng op smaak met oregano, peper en een beetje olijfolie.

Lepel vervolgens de vulling in de komkommer kuipjes en serveer.