20 minuten of minder, Alle, avondeten, comfortfood, geen dieetwensen, ik kan niet kiezen, lunch, maakt me niet uit, maakt me niet uit, ik heb alle tijd, nooit, Snel klaar, soms, suikervrij, vaak, Vegetarisch, zomer

KLIEKJESDAG | pasta frittata

Posted by Dorien Beekveldt

Spaghetti van (eer)gister over? Maak er een fritatta van! Je kunt ook pasta gebruiken waar de saus al bij zit. Serveer de fritatta warm of afgekoeld met een frisse salade.

Dit heb je nodig:

  • 400 gram gekookte pasta
  • 4 eieren
  • 40 gram parmezaanse kaas
  • 1 teentje knoflook
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Garnering:

  • 2 grote tomaten of 4 kleine
  • 20 gram parmezaanse kaas
  • Verse peterselie

Zo maak je het:
Verwarm je oven voor op 200ºC

Klust de eieren samen met de parmezaanse kaas en een uitgeknepen teentje knoflook. Doe hier de gekookte pasta bij. Je kunt ook pasta gebruiken waar de saus al doorheen zit. Breng op smaak met peper en zout.

Doe een scheutje olijfolie in een koekenpan die ook in de oven kan. Doe er dan de pasta in. Bak het 5 minuten (zonder te roeren: je wilt een soort koek krijgen). Doe de pasta dan met pan en al 5 minuten in de oven. Haal de pan er uit (heet!!). Maak de frittata eerst voorzichtig los van de pak met een houten spatel. Draai ‘m dan om met behulp van een groot bord of deksel. Zet de frittata dan nog eens 5 minuten in de oven.

Snij de tomaten in plakken of stukjes en doe deze op de frittata. Maak af met parmezaanse kaas, peterselie en peper.