30 minuten tot een uur, Alle, Bereidingstijd, comfortfood, geen dieetwensen, ik kan niet kiezen, koken voor gasten, lactosevrij, maakt me niet uit, maakt me niet uit, ik heb alle tijd, Melkvrij, nooit, soms, Taart, taart, koekjes en andere zoetigheid, toetje, vaak, zomer

KLASSIEKE CLAFOUTIS | naar Frans recept

Posted by Dorien Beekveldt

Clafoutis is waarschijnlijk het makkelijkste Franse baksel dat er bestaat. Maar daarom is ‘ie zeker niet minder lekker!

Dit heb je nodig:
500 gr kersen
4 eieren
100 gr oerzoet
75 gr bloem
1 vanillestokje
15 gr slagroom (of sojaroom)
35 ml (plantaardige) melk
Evt 1 el rum/kirsch
20 gr (plantaardige) boter
1 el poedersuiker
(garnering)
1 stuk bakpapier

Zo maak je het:
Verwarm je oven voor op 210ºC.

Klop de eieren samen met de oerzoet schuimig. Voeg dan beetje bij beetje de bloem toe. Voeg daarna het merg van het vanillestokje toe, de room en melk toe.

Was de kersen en ontdoe ze van hun steeltjes. Je kunt de kersen ontpitten. Bijvoorbeeld als je de clafoutis voor kinderen bakt. Oorspronkelijk bak je de clafoutis echter mét pitten. Deze geven de clafoutis extra smaak.

Beboter een stuk bakpapier. Druk deze in een ronde taartvorm. Doe de kersen dan in de vorm. Voeg vervolgens het clafoutisbeslag toe.

Bak de clafoutis 30 tot 35 minuten, tot hij goudbruin kleurt. Laat ‘m iets afkoelen en strooi de poedersuiker er dan over (gebruik een zeefje).