Alle, avondeten, geen dieetwensen, Glutenvrij, glutenvrij, ik kan niet kiezen, koken voor gasten, koolhydraat arm, lactosevrij, lunch, maakt me niet uit, maakt me niet uit, ik heb alle tijd, meer dan een uur, out of the box: ik wil iets nieuws proberen, soms, suikervrij, vaak, vegan, Vegetarisch, voor diabetici en mensen met hypoglycaemie, winter

KERST VOORGERECHT| tartaartje van gepofte biet met zesty gember-misomarinade, nori en sesamzaadjes

Posted by Dorien Beekveldt

Dit heb je nodig:

  • 900 gr verse bieten
  • 4 bosuitjes
  • 2 nori-vellen
  • 1 el sesamzaadjes
  • Olijfolie

Marinade:

  • 2 el misopasta
  • Sap van 1 citroen
  • Rasp van 1/2 citroenschil
  • Rasp van 1/2 sinaasappelschil
  • 1 duim gember, geraspt
  • 3 el geroosterde sesamolie

Zo maak je het:
Een dag van te voren:
Was de bieten. Masseer ze in met een beetje olijfolie. Pak ze samen in een groot stuk alu-folie. Pof ze twee uur op 180ºC. Laat de bieten in de oven afkoelen. Schil ze dan.
Leg een biet op een schoteltje. Druk de biet met een tweede schoteltje plat (kijk uit dat ‘ie niet wegschiet!). Je zult zien dat de biet in een mooie brokkel-structuur uit elkaar valt. Doe dit bij alle bieten
Maak de marinade. Giet het over de gebrokkelde bieten. Scheur de nori in kleine vlokken en schep deze door de bieten. Breng op smaak met peper, zout en evt extra rasp.

Op de dag zelf:
Snij de lente-ui in ringen. Zet de borden klaar.
Gebruik een kookring of ronde koekjesvorm met 10cm diameter. Zet dit op het midden van het bord. Schep hier 1/4 van de bieten in. Druk alles goed aan. Til de kookring dan voorzichtig op. Garneer met ui, norireepjes en sesamzaad. Herhaal voor de andere tartaartjes.