020 694 6327eko@ekodis.nl Open: maandag t/m vrijdag 8:00-19:00 uur | zaterdag 8:00-18:00 | zondag 10:00-18:00 uur

Over ons

Wie Zijn wij?

Ekodis, de natuurvoedingswinkel van Amsterdam oost, staat al dertig jaar voor vers eten; groente en fruit vanuit het seizoen, handgemaakt brood en zuivel. Wat ons uniek maakt is dat we een zelfstandig familiebedrijf zijn, waarin we directe lijnen met producenten hebben. Het geeft duidelijkheid waar ons biologisch eten vandaan komt en wij weten dat het eerlijke handel betreft. Zo hebben we onze eieren van een vakantieboerderij uit Groningen en echte honing uit het Gooi.
Vanuit ons brede en unieke assortiment van 5000 producten is 99% biologisch. Enkele uitzonderingen daargelaten in verband met het niet biologisch te leveren product.

Naast onze groenteafdeling (met meer dan 100 soorten groente en fruit inclusief de ‘vergeten’ groente) hebben we ook gedroogde producten, waaronder noten en zuidvruchten. Hieronder kunt u een aantal unieke productlijnen vinden die wij in huis hebben:
De Nieuwe Band is een coöperatieve groothandel in biologische levensmiddelen o.a. noten, zaden, meel, graan en olie
Wadden Delicatesse direct geleverd vanuit de Waddeneilanden, zee en 25 km landinwaarts
Vegetalia vegetarisch versproducten zoals tempé, seitan en tofu
Ella’s Kitchen babyvoeding uit Engeland
Het Blauwe Huis voor al uw kruiden
Geo Organics sausen uit Engeland
– Brood van Paul Année en Zonnemaire
– Natuurzuivere cosmetica afkomstig van biologisch-dynamische landbouw Dr. Hauschka
– Natuurlijke huidverzorging Weleda & Lavera
– Schapenwolcremès van de Texelse boerderij De Noordkroon
Argandia olie verzorgingslijn
Solgar leverancier van vitaminen, mineralen en voedingssupplementen
Arkocaps fytotherapie
– Superfoods van Mattisson & Terrasana
– Specialist in biologische zaden Bolster

Jan & Maarten

Ekodis is opgericht door Jan van Riel. Zijn drijfveer voor een biologische winkel komt voort uit zijn jeugd. Van huis uit hadden ze een moestuin. Hij is opgegroeid in Brabant tussen de fruitbomen en het korenveld. Ze deden alles zelf, waarin hij heeft geleerd dat eten de basis is van het leven. Toen hij zelf kinderen kreeg, ontstond het idee van de winkel. Als pionier begon hij in 1983 met een beetje biologisch brood en fruit en later werd er een groenteafdeling aan toegevoegd. Mensen gingen beseffen dat als je gezond wilt leven, je gezond moet eten. De winkel groeide stapje voor stapje, totdat zelfs zoon Maarten mede-eigenaar werd en de winkel in 2008 op het Beukenplein werd geopend. Nog steeds breidt Ekodis zich uit, maar tijd nemen voor de klant staat bij ons hoog in het vaandel. Wij adviseren graag over gezonde voeding en als er een product niet aanwezig is, kunnen we het voor u bestellen. Deze biologische winkel staat voor een manier van leven. Zo dicht mogelijk bij de natuur en bij de mensen. Het persoonlijke contact is dan ook de kracht van Ekodis.

Kom eens langs en laat je inspireren! Wij geven je graag alle informatie.
Wij zijn geopend van maandag t/m vrijdag 8:00-19:00 uur, zaterdag 8:00-18:00 uur & zondag 11:00-18:00 uur.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.