30 minuten tot een uur, Alle, avondeten, Bereidingstijd, comfortfood, geen dieetwensen, glutenvrij, Glutenvrij, herfst, ik kan niet kiezen, koken voor gasten, maakt me niet uit, maakt me niet uit, ik heb alle tijd, soms, vaak, Vegetarisch

HERFSTIGE RISOTTO| met geroosterde flespompoen en salie

Posted by Dorien Beekveldt

Voor 4 porties

Dit heb je nodig:

  • 1 flespompoen, geschild en in blokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • Bosje verse salie
  • 1/2 tl chilivlokken
  • 1/2 tl rozemarijn
  • 1,5l zeer hete bouillon
  • 300gr arborio rijst
  • 1 glas witte wijn
  • 50gr boter
  • 50gr parmezaanse kaas
  • Olijfolie, peper, zout

Zo maak je het:
—Leg de blokjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat en besprenkel met olijfolie en zout. Bak de blokjes 30 minuten op 200ºC in de oven.
—Doe de helft van de boter in een pan of wok. Voeg de chili en rozemarijn toe. Voeg de ui toe en bak glazig. Voeg dan de rijst toe en roer door de pan tot het buitenste laagje van de rijstkorrels glazig wordt. Giet er de wijn over. Blijf roeren in de pan tot de wijn is opgenomen. Doe er dan beetje bij beetje hete bouillon bij. Blijf roeren. Doe er pas het volgende beetje bij, als de bouillon in opgenomen. In totaal zul je ongeveer 25 minuten roeren en bouillon toevoegen.
—Als de rijstkorrels al dente zijn, ben je klaar. Voeg de rest van de boter, de geraspte parmezaanse kaas en de helft van de pompoen toe en roer dit door de risotto.
—Frituur de salieblaadjes in een scheutje hete olie.
Schep de hete risotto op borden, verdeel er de rest van de pompoen over. Garneer met salieblaadjes en evt nog wat kaas.