20 tot 30 minuten, Alle, comfortfood, geen dieetwensen, Glutenvrij, glutenvrij, herfst, ik kan niet kiezen, Koekjes, maakt me niet uit, maakt me niet uit, ik heb alle tijd, mailing, nooit, soms, taart, koekjes en andere zoetigheid, toetje, vaak

HERFSTIGE FLAPJACKS | met chocola, sinaasappel en hazelnoten

Posted by Dorien Beekveldt

Dit heb je nodig:

  • 275 gr havervlokken
  • 175 gr boter of ghee
  • 1 sinaasappel
  • 100 gram pure chocola
  • 100 gram oerzoet
  • 100 gram hazelnoten
  • Snufje zout

 

Zo maak je het:
—Verwarm je oven voor op 200ºC.
—Smelt de boter op een zacht vuurtje. Voeg op het eind de helft van de chocola toe en laat het smelten.
—Doe de haver in een kom. Voeg een stukje zout en de oerzoet toe. Maar! Houd 1 eetlepel oerzoet over voor op het eind.
—Rasp schil van de sinaasappel. Doe dit hij de haver. Pers dan de sinaasappel uit en voeg het sap toe aan de haver.
—Voeg de gesmolten chocola en boter toe aan de haver. Roer alles goed door elkaar.
—Doe een stuk bakpapier in een bakblik.
—Stort het havermengsel in het bakblik en maak er een platte koek van.
—Breek de rest van de chocola in stukjes en verdeel dit over de koek.
—Hak de hazelnoten grof en sprenkel deze over de koek.
—Sprenkel daar de eetlepel oerzoet over.
—Bak de flapjacks 20 minuten. Laat afkoelen en snijd in repen.