Alle, Glutenvrij, Vegetarisch

Heerlijke soep van geroosterde tomaten

Posted by Dorien Beekveldt

Soep uit de oven. Deze tomatensoep moet je proeven! De tomaten zijn zachtjes gegaard in de oven en ontwikkelen daarmee een volle ronde diep-zoete smaak. In een handomdraai heb je alles gesneden en in een ovenschaal. Dan alleen nog even wachten en er met een staafmixer doorheen. Lekkerrrrr!!

Dit heb je nodig:
2 kilo tomaten, gehalveerd
1 ui, in ringen
3 wortels, in de lengte gehalveerd
1/2e theelepel zout
1 theelepel oregano
2 tenen knoflook
4-5 sneetjes volkorenbrood, zonder korst
4 eetlepels olijfolie

Zo maak je het:
Het is heel simpel: Verwarm je oven voor op 190 graden. Doe de olijfolie in een ovenschaal. Leg er dan de uienringen in. Dan de wortelhelften. Dan de tomaten met de gesneden kant naar boven (velletje onder dus). Sprenkel zout en oregano op de tomaten. Doe de schaal in de oven en bak 30 minuten. Snipper de knoflook en leg op de tomaten. Bak nog eens 10 minuten.

Haal de schaal dan uit de oven. Vis eventueel van losse tomatenvelletjes uit de schaal (mag, hoeft niet). Scheur de sneetjes brood in stukken en leg in de schaal. Maal dan alles met een staafmixer fijn. Je kunt de groenten en brood ook eerst in een pan of diepe kom doen als je bang bent voor gespetter. Proef en breng op smaak met peper en zout.

Vind je de soep iets te dik? Leng dan aan met wat bouillon of zout water.