30 minuten tot een uur, Alle, avondeten, DOORDEWEEKS, geen dieetwensen, ik kan niet kiezen, koolhydraat arm, lactosevrij, maakt me niet uit, maakt me niet uit, ik heb alle tijd, Melkvrij, out of the box: ik wil iets nieuws proberen, soms, vaak, vegan, Vegetarisch, voor diabetici en mensen met hypoglycaemie, winter

Hartige wintersoep met zuurkool

Posted by Dorien Beekveldt

Deze soep heb je snel gemaakt en past perfect bij deze stormachtige dagen!

Dit heb je nodig:

  • 2 winterpenen
  • 2 stengels prei
  • 400 gram aardappelen
  • 3 of 4 bouillonblokjes
  • 500 gram zuurkool
  • 2 theelepels ras al hanout
  • Vegetarische bacon/rookworst of gerookte tofu
  • Olie om in te bakken

De soep is op z’n lekkerst met de aangegeven hoeveelheid bouillonblokjes.

Zo maak je het:
Was of schrap de winterpenen en snij in grove stukken. Was de prei en snij in grove stukken. Schil de aardappelen en snij in grove stukken. Laat de zuurkool uitlekken.

Doe een beetje olie in een soeppan. Voeg prei, wortel en ras al hanoet toe. Fruit een paar minuten tot de prei zacht is. Voeg dan aardappels en zuurkool toe. Vul de pan met water tot alles onder staat. Voeg de bouillon blokjes toe. Breng aan de kook, zet het vuur dan laag en laat 30 minuten sudderen. Maak dan glad met een staafmixer.

Bak de vega bacon/rookworst of tofu in een koekenpannetje. Schep de soep in kommen. Garneer met de vleesvervanger en een snufje ras al hanoet.