30 minuten tot een uur, Alle, avondeten, geen dieetwensen, Gezond, herfst, ik kan niet kiezen, Koekjes, koolhydraat arm, lunch, maakt me niet uit, maakt me niet uit, ik heb alle tijd, nooit, out of the box: ik wil iets nieuws proberen, soms, suikervrij, vaak, voor diabetici en mensen met hypoglycaemie, zomer

Hartige courgettekoeken met feta en olijven

Posted by Dorien Beekveldt

Wat te doen met die hartige trek in de namiddag, die als je er aan toe geeft en niet uitkijkt, zo maar opeens kan resulteren in een vroeg avondmaal van tortillachips, gerookte amandelen, wat olijven en een stukje kaas (en dan om negen uur giga zin in ijs of koekjes). Op zich niks mis mee, maar het moet ook anders kunnen. Deze courgettekoeken kunnen een antwoord bieden. En mocht je je nou niet in kunnen houden, en er gelijk vier wegkanen, dan heb je in ieder geval een bescheiden groentenportie binnen. Dat geldt ook voor moeilijk etende kinderen trouwens. Laat dan misschien wel de olijven achterwege en vervang de feta eventueel voor oude kaas.

Ingrediënten:

  • 250 gram speltbloem
  • 1 grote courgette, geraspt
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eieren
  • 150 gram feta
  • 15 olijven, ontpit en in stukjes
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 theelepel sambal
  • 1 theelepel oregano

evt een paar kleine tomaten in partjes voor de garnering

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Kluts de eieren en meng er de geraspte courgette door. Voeg de olijfolie en de olijven toe. Verkruimel de feta boven het mengsel en roer. Voeg dan de bakpoeder, sambal en oregano toe en meng alles goed. Als laatste voeg je beetje bij beetje de speltbloem toe.

Bedek een bakplaat over ovenrooster met bakpapier. Schep met een lepel hoopjes beslag op de plaat. Bak de koeken 40 minuten op 180 graden.https://www.viagrasatisalfiyatlari.com/