Welkom bij Ekodis Natuurvoeding

(H)APPY CHEF
Om (H)appy Chef op je smartPhone te installeren
  1. Klik op Download! om de download te starten
  2. Als gevraagd vervang happyChef.apk
  3. Klik Open
  4. Klik Open met installatie programma
  5. Als gevraagd geef toestemming om te installeren.


Welkom bij Ekodis Natuurvoeding

(H)APPY CHEF
Om (H)appy Chef op je smartPhone te installeren

  1. Klik op
  2. Kies: Zet op beginscherm
  3. Sluit Safari
  4. Klik op happyChef op je beginscherm om de app te openen

logo
KERST VOORGERECHT| tartaartje van gepofte biet met zesty gember-misomarinade, nori en sesamzaadjes

Dit heb je nodig:

900 gr verse bieten
4 bosuitjes
2 nori-vellen
1 el sesamzaadjes
Olijfolie


Marinade:

2 el misopasta
Sap van 1 citroen
Rasp van 1/2 citroenschil
Rasp van 1/2 sinaasappelschil
1 duim gember, geraspt
3 el geroosterde sesamolie


Zo maak je het:
Een dag van te voren:
Was de bieten. Masseer ze in met een beetje olijfolie. Pak ze samen in een groot stuk alu-folie. Pof ze twee uur op 180ºC. Laat de bieten in de oven afkoelen. Schil ze dan.
Leg een biet op een schoteltje. Druk de biet met een tweede schoteltje plat (kijk uit dat ‘ie niet wegschiet!). Je zult zien dat de biet in een mooie brokkel-structuur uit elkaar valt. Doe dit bij alle bieten
Maak de marinade. Giet het over de gebrokkelde bieten. Scheur de nori in kleine vlokken en schep deze door de bieten. Breng op smaak met peper, zout en evt extra rasp.

Op de dag zelf:
Snij de lente-ui in ringen. Zet de borden klaar.
Gebruik een kookring of ronde koekjesvorm met 10cm diameter. Zet dit op het midden van het bord. Schep hier 1/4 van de bieten in. Druk alles goed aan. Til de kookring dan voorzichtig op. Garneer met ui, norireepjes en sesamzaad. Herhaal voor de andere tartaartjes.
(H)appy Chef recepten zoekhulp