30 minuten tot een uur, Alle, avondeten, geen dieetwensen, glutenvrij, Glutenvrij, ik kan niet kiezen, koken voor gasten, koolhydraat arm, maakt me niet uit, maakt me niet uit, ik heb alle tijd, mailing, nooit, soms, vaak, Vegetarisch, vers en lichtverteerbaar, zomer

GROENTEREGENBOOG | uit de oven

Posted by Dorien Beekveldt

Dit heb je nodig:

  • 1 zoete aardappel
  • 1 aubergine
  • 2 puntpaprika’s
  • 1 venkelknol
  • 1 gele courgette
  • 2 rode uien
  • 2 knoflooktenen
  • 250 gram feta
  • Olijfolie, peper en zout

Zo maak je het:
—Verwarm je oven voor op 220ºC. Leg een vel bakpapier op een bakplaat.
—Schil de zoete aardappel, snij ‘m in de lengte in tweeën en vervolgens in plakken. Leg op de bakplaat, besprenkel met een beetje olijfolie, peper en zout. Bak de aardappel 5 minuten in de oven.
—Was ondertussen de aubergine, snij in plakken en besprenkel met een beetje olijfolie, peper en zout. Leg de aubergine naast zoete aardappel en bak samen 10 minuten.
—Was en snij de rest van de groente. Besprenkel met een beetje olijfolie, peper en zout. Leg alles op de bakplaat en bak alles (dus inclusief zoete aardappel en aubergine!) 20 minuten. (In totaal bak je de zoete aardappel dus 35 min en de aubergine 30 min.)
—Kruimel de feta over de hete groente.
—Eet de groente-regenboog met focaccia of couscous.