30 minuten tot een uur, Alle, avondeten, geen dieetwensen, ik kan niet kiezen, maakt me niet uit, mailing, out of the box: ik wil iets nieuws proberen, soms, suikervrij, vaak, Vegetarisch, zomer

GREEN MAC ‘N CHEESE | met geitenkaas

Posted by Dorien Beekveldt

Dit heb je nodig:

  • Snufje chilivlokken + rozemarijn
  • Half bosje verse tijm
  • 3 tenen knoflook, uitgeperst
  • 1 prei, gewassen en in dunne ringen
  • 1 kleine broccoli, in roosjes
  • 3 el boekweitmeel
  • 1 l plantaardige melk
  • 150 gr zachte geitenkaas
  • 150 gr bevroren spinazie
  • 350 gr macaroni
  • 75 geraspte geitenkaas
  • Zout, peper en olijfolie

Zo maak je het:
—Doe een scheutje olijfolie in een grote wok en doe er de chili en rozemarijn bij. Bak deze een minuutje.
—Doe er de prei, de broccoli-stronk in plakjes (dus niet de roosjes) knoflook en tijmtakjes bij en laat 10 minuten heel zacht stoven met een deksel op de pan.
—Voeg daarna het boekweitmeel toe, roer dit door de groente. Voeg dan de plantaardige melk toe. Breng tot net voor de kook en laat een kwartiertje borrelen. Voeg de laatste twee minuutjes de spinazie toe.
—Kook ondertussen de pasta 5 minuten. Giet af en doe in een ovenschaal. Doe er de broccoliroosjes bij en hussel.
—Als de saus klaar is, haal je de tijmtakjes er uit. Doe de saus dan in de blender samen met de zachte geitenkaas en maal fijn. Proef en breng op smaak met peper en zout.
—Giet de saus over de broccoli en macaroni. Maak af met geraspte geitenkaas.
—Bak de mac ’n cheese 30 minuten op 180ºC.