20 tot 30 minuten, Alle, comfortfood, geen dieetwensen, glutenvrij, Glutenvrij, ik kan niet kiezen, koolhydraat arm, lactosevrij, lente, lunch, maakt me niet uit, maakt me niet uit, ik heb alle tijd, mailing, Melkvrij, nooit, ontbijt, soms, suikervrij, vaak, Vegetarisch, voor diabetici en mensen met hypoglycaemie

GRAANVRIJ ONTBIJTJE | warm en hartig

Posted by Dorien Beekveldt

..precies wat je nodig hebt op een grijze gure ochtend in je badjas!

Dit heb je nodig per persoon:

  • 200 gram gekookte linzen
  • 1/2 rood uitje
  • 2 tomaten
  • 1 ei
  • Verse peterselie
  • 1/2 el sesamzaad
  • 1/t thl komijnzaad
  • 1/2 thl korianderzaad
  • 1 thl ras al hanout
  • 1 thl rietsuiker (kan je ook weglaten, maar geeft wel extra smaak aan de tomaten)
  • Snufje zout
  • Olijfolie

Zo maak je het:
—Verwarm je oven voor op 200ºC.
—Snij je tomaten in parten. Leg ze op een bakplaat. Druppel er een beetje olijfolie over. Sprenkel er dan de ras al hanout over, samen met de theelepel rietsuiker en het snufje zout. Hussel alles goed door elkaar met je handen.
—Rooster de tomatenpartjes 15-25 minuten.
—Kook ondertussen het ei (of meerdere eieren als je niet alleen bent!) 7 minuten en laat schrikken
—Rooster het sesam-, konijn- en korianderzaad in een droge koekenpan en stamp ze vervolgens grof in een vijzel.
—Snipper het rode uitje en fruit deze samen met het laurierblad glazig in een scheutje olijfolie (gebruik de nog hete koekenpan waar je net je zaadjes in roosterde).
—Giet de linzen af, spoel ze om en doe ze bij de ui. Zet het vuur laag, doe een deksel op de pan en houd de linzen warm tot je tomaten uit de oven komen.
—Pel de eieren en snij ze doormidden. Verdeel alles over kommen. Garneer met zaadjes en gehakte verse peterselie.