020 694 6327eko@ekodis.nl Open: maandag t/m vrijdag 8:00-19:00 uur | zaterdag 8:00-18:00 | zondag 10:00-18:00 uur

Glutenvrije pizza met winterpostelein en gekarameliseerde uien

Voor deze pizza hoef je niet gluten intolerant te zijn om er alsnog van te genieten!

Ingrediënten

  • 1 kopje kikkererwtenmeel
  • 1 kopje water
  • 1/2 theelepel zout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 gram geraspte jonge kaas
  • 1 middelgrote ui
  • Klontje boter (je kunt ook een eetlepel olijfolie gebruiken)
  • Een flinke hand vol winterpostelein
  • Versgemalen zwarte peper

Bereiding
Je maakt de pizzabodem door het kikkererwtenmeel in een kom te mengen met het water en het zout (kluts tot je geen klontjes meer hebt). Laat dit in ieder geval een uur staan, maar liever iets langer.

Verwarm je oven dan voor op 175 graden. Vet een rond taart bakblik (springvorm of vast bakblik) in met de 2 eetlepels olijfolie. Zorg wel dat je springvorm niet ‘lek’ is aan de onderkant want anders loopt je beslag er straks uit. Als je springvorm wel lek is, bekleed hem dan met een groot stuk bakpapier (smeer dit in met olijfolie) dat aan de zijkant omhoog krult in het blik. Giet hier dan het kikkererwten beslag in en doe deze in de voorverwarmde oven. Bak de pizzabodem 25 minuutjes.

Ondertussen snij je de ui in ringen en bak je deze eerst 3 minuten aan op een hoog vuur en vervolgens 20 minuten op een heel laag vuurtje, terwijl je ze af en toe omschept. Zo krijg je zachte zoete uitjes.

Knip de wortels van de winterpostelein en was het. Voeg het dan toe aan de zachte uienringen in de pan en zet het vuur iets hoger. Schep de postelein regelmatig om, totdat alle steeltjes zacht en donkergroen zijn geworden.

Haal de pizzabodem uit de oven. Sprenkel er de jonge kaas over en je uien met postelein. Doe de pizza nog even 3 minuten in de hete oven om de kaas te laten smelten. Maak af met flink wat zwarte peper.

Recommended Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.